19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Pstruh po bombajsku

Název Množství a jednotka
pstruh 4 ks
cibule 1 ks
česnek 6 stroužků
drcený kmín 1 lžička
zázvor 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: indická
Příprava: 01 h. 15 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Pstruhy nasolíme a necháme 1 hod.odležet. Pokapeme citronovou šťávou. Na oleji osmažíme najemnoi nakrájenou cibulku, přidáme utřený česnek, všechno koření a na tento základ vložíme nasolené pstruhy. Opečeme z obou stran , podlijeme trochu vývarem nebo vodou a podusíme do měkka.


 


RECEPTY

Čočka se zeleninou podle Mamuta

Postup: Čočku uvaříme v neosolené vodě s bobkovým listem doměkka. Scedíme, půl hrnku... zobrazit recept

RECEPTY

Škeble

Postup: Z 250 g hladké mouky, 250 g másla, 1 vejce, lžičky octa a lžičky studené vody... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládané okurky - nálev Pikanta Haná

Postup: Nejprve si umyjeme a vyvaříme sklenice a víčka, do kterých budeme okurky... zobrazit recept

RECEPTY

Tatarský biftek (tatarák)

Postup: Na přípravu tataráku vybereme co nejkvalitnější maso. Maso naškrábeme ostrým... zobrazit recept

RECEPTY

Kakaový tunel

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme mouku s kakaem a práškem do... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...